Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, nu este un fan al sintagmei "echilibru intre viata profesionala si persoanala", drept dovada ce le spune noilor angajati Amazon. In cadrul unui eveniment din aprilie, CEO-ul gigantului Amazon a dezvaluit sfatul contraintuitiv care l-a ajutat in cariera si pe care l-a pasat mai departe, scrie Time.com.

Astfel, Jeff Bezon considera ca noii sai angajati ar trebui sa incerce sa nu mai obtina echilibru intre viata profesionala si cea personala, din moment ce acest lucru implica o delimitare stricta intre cele doua. In schimb, Bezos propune o relatie mult mai holistica intre munca si viata de dupa program.

Cel mai bogat om din lume are o abordare destul de netraditionala in ceea ce priveste munca: isi face timp in fiecare dimineata pentru a lua micul dejun cu familia, nu isi seteaza alarma inainte de a se culca si isi planifica suprinzator de putine intalniri. Aceasta abordare contraintuitiva pentru a mentine o simetrie sanatoasa intre cariera si viata personala este unul dintre sfaturile pe care Bezos le ofera angajatilor din echipa sa.

"Armonia dintre munca si viata privata este ceea ce incerc sa ii invat pe noii angajati si seniorii din cadrul Amazon, dar in special pe cei din prima categorie. Sunt intrebat adesea de cum echilibrez balanta dintre cele doua. Cred ca e o sintagma eronata deoarece implica faptul ca are loc un schimb intre cele doua. In loc sa ne referim la o balanta, este mai productiv sa le vedem ca doua parti integrate. Este de fapt un cerc, nu o balanta", spune Bezos.

CEO-ul gigantului american adauga: "Daca sunt fericit acasa, vin la birou cu o energie incredibila. Daca sunt fericit la birou, vin acasa cu aceeasi energie. Nu vrei sa fii acea persoana care nu stie sa lase acasa energiile negative si sa ajungi sa te descarci pe colegi".

Jeff Bezos este unul dintre pionierii e-commerce-ului la nivel mondial, care are in acest moment o avere de aproximativ 100 de miliarde de dolari, pozitionandu-se pe primul loc in topul celor mai bogati oameni al celor de la Bloomberg. Acesta este urmat in topul celor mai bogati oameni de pe planeta de Bill Gates,co-fondatorul Microsoft, care are o avere de 89.9 miliarde de dolari si de catre investitorul Warren Buffet cu 83.1 miliarde de dolari.

Jeffrey Preston Bezos a fondat Amazon in 1995 si de-a lungul anilor a transformat-o in cel mai mare retailer online din lume. A inceput cu vanzarea online de carti si a continuat cu produse VHS, DVD, CD-uri cu muzica, programe de calculator, electronice, imbracaminte, mobilier, jucarii si altele.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri