Deja nu mai este o noutate faptul ca cel mai bogat cuplu din lume, format din Jeff si MacKenzie Bezos, divorteaza dupa 25 de ani de casatorie, ceea ce ar putea deveni, asa cum presa l-a numit, drept "cel mai scump divort" din istorie. Asta, in contextul in care Jeff Bezos, proprietarul gigantului de tehnologie Amazon, ar trebui sa imparta cu sotia sa o avere de peste 137 miliarde de dolari. Cazul sotilor Bezos nu a fost insa singurul, de-a lungul timpului. Iata o lista a celor mai scumpe divorturi din lumea de business.

  • Cum ai putea fi vreodata fericit ca ii datorezi 604 milioane de dolari fostei sotii dupa divort? Ei bine, ai fi recunoscator, daca tribunalul ar fi decis initial ca trebuie sa ii dai 4,5 miliarde de dolari. Este chiar ceea ce sa intamplat la divortul miliardarului rus Dmitri Rybolovlev de fosta sa sotie, Elena.

Lupta pentru avere intre cei doi a durat 7 ani, din 2008, pana in 2015. La final, Dmitri Rybolovlev a trebuit sa "plateasca" 604 mil. dolari si doua proprietati in Elvetia, potrivit revistei Time.

  • In 1999, omul de afaceri american Alex Wildenstein a platit in urma divortului suma de 2,5 miliarde de dolari fostei sale sotii, Jocelyn. In pofida faptului ca a primit o suma importanta dupa divort, Jocelyn, pe numele ei adevarat Jocelynnys Dayannys da Silva-Bezerra, a ajuns in faliment in 2018. Cei doi erau casatoriti din anul 1978 si au doi copii, arata CNN.

Rupert Murdoch

Sursa foto: s_bukley / Shutterstock

  • Tot in anul 1999, Anna Murdoch Mann a obtinut 1,7 miliarde de dolari in urma divortului sau de magnatul american Rupert Murdoch (foto), dupa 31 de ani de casatorie, potrivit CNN. Rupert Murdoch detine "imperiul" media News Corporation, al doilea mare conglomerat media din lume. Cu o avere de peste 18 miliarde de dolari, Rupert Murdoch se afla astazi la cea de-a patra casatorie.

Citeste si:
Miliardarii americani s-au îmbogăţit şi mai mult în timpul pandemiei
Miliardarii americani s-au...

Sursa foto: FOTOimage Montreal / Shutterstock

  • In 2008, si Bernie Ecclestone (foto), seful competitiei auto Formula 1, a platit fostei sotii Slavica suma de 1,2 miliarde de dolari in urma divortului. Mai tarziu, in 2014, presa a dezvaluit ca de fapt si Bernie Ecclestone a primit 500 de milioane de dolari dintr-un fond al fostei sotii dupa divort, tranzactie aranjata cu aproape zece ani inainte, scrie Time.
  • In urma divortului din 2015, miliardarul american Harold Hamm, cu activitate in industria de petrol si gaze, a fost de acord sa ii plateasca fostei sale sotii, Sue Ann Arnall, un cec in valoare de 975 de milioane de dolari, pentru a finaliza procedurile de separare, dupa o batalie de peste doi ani.

Sume importante dupa divort au mai fost platite catre fostele sotii si in alte cazuri. De exemplu, actorul Mel Gibson a achitat in 2006 dupa 26 de ani de casatori cu Robyn Moore Gibson suma de 425 millioane de dolari. Si proprietarul clubul de fotbal londonez Chelsea, Roman Abramovich i-a platit fostei sotii, Irina Abramovich, 300 millioane de dolari.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Citește și
Miliardarii lumii au mai multi bani decat 60% din populatia mondiala
Setari Cookie-uri