Richard Branson este oficial primul om de afaceri care va păși azi în spațiu. Miliardarul, alături de doi piloți și alți trei pasageri, va ajunge la peste 55 de mile (80 de km) deasupra Pământului, timp de aproximativ o oră.

Decolarea de profil a zborului spațial Unity 22 va începe de la baza operațională a Virgin Galactic la Spaceport America din deșertul New Mexico va fi transmis în direct, Branson însoțind doi piloți și alți trei pasageri, iar transmisia live găzduită de pe Pământ de comediantul Stephen Colbert. Richard Branson își propune să ajungă la peste 80 de km deasupra Pământului.

Richard Branson i-a „luat fața” lui Jeff Bezos

Zborul are loc cu doar nouă zile înainte ca Bezos să-și lanseze mult așteptatul debut în spațiu pe racheta sa, New Shepard (numită după Alan Shepard, primul astronaut american din spațiu), fabricată de compania Blue Origin, scrie The Guardian.

Pentru 2022, ambițiile sunt și mai mari întrucât compania omului de afaceri ia în calcul să pună la punct un serviciu complet de zbor în spațiu.

Vehiculul spaţial VSS Unity şi avionul purtător VMS Eve vor decola de pe cosmodromul comercial Spaceport America din statul american New Mexicol, începând cu ora 16.00 (ora României) și poate fi văzut LIVE, mai jos.

Cine este Richard Branson

Richard Branson ocupă poziția cu numărul 589 în Clasamentul Miliardarilor realizat de revista americană Forbes. Averea sa este estimată la 5,9 miliarde de dolari, pe care a dobândit-o în principal în urma conglomeratului său de companii care poartă numele „Virgin” (aici fiind incluse Virgin Atlantic și Virgin Galactic- compania care gestionează zborul spațial).

Tatăl său a fost avocat, iar mama sa a fost însoțitoare de zbor și a intrat pentru prima dată în afaceri acum 50 de ani, când gestiona un business cu activități de corespondență prin poștă. Antreprenorul trăiește acum în mare parte din timpul său pe Insula Necker, din Insulele Virgine Britanice, într-o reședință de lux, pe care a cumpărat-o cu 180.000 de dolari în 1978, scrie forbes.com.

Sursa foto: captură video / YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri