Toţi cei 12 milioane de locuitori ai metropolei Wuhan vor fi testaţi pentru coronavirus, a declarat un oficial local, după ce oraşul unde a apărut pentru prima dată virusul la finalul lui 2019 a confirmat primele sale cazuri interne cu varianta extrem de contagioasă Delta.

Wuhan nu mai raportase cazuri locale de coronavirus de la mijlocul lunii mai a anului trecut, însă autorităţile au confirmat trei noi cazuri cu varianta Delta.

"Pentru a ne asigura că toată lumea din oraş este în siguranţă, testarea acidului nucleic la nivelul întregului oraş va fi lansată rapid pentru toţi locuitorii pentru a identifica complet rezultatele pozitive şi infecţiile asimptomatice", a declarat responsabilul local Li Qiang, în cadrul unui briefing de presă, scrie Agerpres.ro.

Noile cazuri din Wuhan, capitala provinciei centrale Hubei, alături de infecţiile identificate în oraşele din apropiere Jingzhou şi Huanggang începând cu 31 iulie , au fost legate de cazurile raportate în oraşul Huaian, din provincia Jiangsu, a precizat Li Yang, vice-directorul centrului de control al bolilor din Hubei.

Se crede că focarul din Jiangsu a apărut în capitala provinciei, Nanjing, varianta Delta fiind cel mai probabil adusă în oraş de o cursă aeriană din Rusia, au precizat oficiali locali

De atunci numeroase oraşe din sudul Chinei şi câteva din nord, inclusiv Beijingul, au raportat infecţii. Bilanţul cazurilor transmise local în China începând din 20 iulie, când au fost identificate primele infecţii la Nanjing, ajunsese, pe 2 august, la 414.

Nu este însă pe moment clar dacă toate aceste cazuri sunt cu varianta Delta sau dacă toate au legătură cu Nanjing, în condiţiile în care unele autorităţi nu au furnizat rezultate concludente ale eforturilor de depistare a virusului.

Varianta Delta prezintă noi riscuri pentru cea de-a doua cea mai mare economie a lumii pe măsură ce se extinde din zonele de coastă spre oraşele din interior. În aceste condiţii, autorităţile din numeroase oraşe au lansat testări în masă pentru identificarea şi izolarea purtătorilor de coronavirus.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri