Un puternic seism cu magnitudinea 7,1 potrivit Institutului de geologie al SUA s-a produs, pe 11 august, la ora 17.46 GMT (12 august, 01.46 ora locală) în apropierea coastelor filipineze. Cutremurul a determinat Sistemul de avertizare al SUA să lanseze o alertă de tsunami.

Institutul filipinez de vulcanologie şi seismologie Phivolcs, citat de Xinhua, a anunţat o magnitudine preliminară de 7,3, precizând că seismul s-a produs la o adâncime de 69 kilometri, la circa 19 km nord-est de oraşul Mati din provincia Davao de est din sudul Filipinelor, scrie Agerpres.ro.

Mişcarea telurică a fost resimţită şi în provincia Cotabato de sud de pe insula Mindanao şi în provincia Leyte din centrul arhipelagului filipinez.

Filipinele sunt frecvent afectate de seisme, fiind un stat situat pe "cercul de foc" al Pacificului.

Cutremuru a fost resimţit şi în centrul Indoneziei, dar Agenţia indoneziană de meteorologie şi geofizică nu a considerat necesară emiterea unei alerte de tsunami.

Sursa foto: Philippine Institute of Volcanology and Seismology (PHIVOLCS-DOST)/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri