Blue Origin, compania fondată de Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a dat în judecată NASA, deoarece Administrația Spațială americană a oferit către competitorii de la Space X contractului de dezvoltare a modului ce va readuce oamenii pe Lună în 2024, relatează BBC.

Acordarea contractului în valoarea de 2,9 miliarde de dolari către compania fondată de Elon Musk a fost catalogată de către Jeff Bezos ca fiind plină de „probleme fundamentale” și „injustă”.

În documentația depusă de Blue Origin la tribunal, reprezentanții companiei lui Bezos au menționat că participarea a doi furnizori la dezvoltarea modului de aselenizare.

NASA trebuie să formuleze un răspuns până pe data de 12 octombrie. Cei de la SpaceX încă nu au oferit nicio reacție în legătură cu demersul celor de la Blue Origin.

Programul Artemis are misiunea de a readuce astronauții pe suprafața satelitului natural al Pământului, pentru prima oară după 1972, când a avut loc ultima misiune de aselenizare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri