De teamă să nu se contamineze cu noul tip de coronavirus, numeroşi londonezi evită să ţină mâna pe banda de cauciuc a scărilor rulante din metrou, iar rezultatul este o creştere a căderilor potenţial mortale, îşi exprimă îngrijorarea transportatorii londonezi, scrie AFP preluat de Agerpres.

Douăsprezece persoane au murit sau au fost grav rănite în metrou din aprilie până în iunie, iar 23 în autobuze. Este o cifră mai mare decât în timpul altor trimestre din perioada 2020-2021, subliniază cotidianul The Telegraph.

Unul dintre 'cele mai mari riscuri' pentru securitatea pasagerilor este de a nu se ţine şi a cădea din cauza unei 'percepţii conform căreia banda de cauciuc nu este curată în contextul pandemiei', a comentat Andy Lord, directorul general al metroului londonez, citat în cotidian.

Persoanele în vârstă sunt în categoria cu cel mai mare risc, căderea lor intervenind în timp ce ele încearcă să pună un bagaj pe scara rulantă, potrivit lui.

O altă cauză a căderii este starea de ebrietate a unor pasageri, cu o creştere a ieşirilor în timpul nopţii pe măsură ce interdicţia de circulaţie a fost ridicată, a adăugat Andy Lord.

În afară de un regim de igienizare intensivă a reţelei de metrou, deja în funcţiune, regia de transporturi (TfL) intenţionează să extindă instalarea, începută anul trecut, a unor aparate cu raze ultraviolete pe banda scărilor rulante, pentru a eradica orice urmă de virus.

Menţionat de Telegraph, un raport al TfL publicat săptămâna aceasta asupra securităţii pasagerilor arată că numărul de răniţi la un milion de pasageri este în prezent 'superior obiectivului fixat' de regie. 'Numărul de persoane ucise sau rănite a crescut odată cu reîntoarcerea pasagerilor în reţeaua de transport. Numărul de accidentări survenite pe scările normale sau pe cele rulante se menţine la un nivel relativ ridicat. În raport cu trimestrul precedent, există de asemenea o uşoară creştere a numărului de accidentări acolo unde un factor a fost starea de ebrietate', precizează documentul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri