Datorită noilor fabrici de semiconductori care sunt planificate sau se construiesc, deficitul global de cipuri care a afectat industria auto anul acesta se va remedia în curând, a afirmat directorul general al producătorului de vehicule electrice Tesla, Elon Musk.

Întrebat cât timp crede că va afecta producţia auto deficitul de semiconductori, Musk: "o perioadă scurtă, cred".

"Există o mulţime de fabrici de semiconductori care încep să fie construite. Cred că vor avea capacitatea de a livra anul viitor cipurile necesare", a declarat Musk în timpul unei sesiuni comune cu preşedintele Stellantis, John Elkann, la Săptămâna Tehnică italiană.

Cei doi au fost de acord asupra potenţialului sprijin din partea energiei nucleare, pentru acoperirea necesităţilor energetice globale în creştere, scrie Agerpres.

"Sunt surprins de recentele decizii le unor ţări de a renunţa la energia nucleară, care este sigură", a afirmat Musk.

Acesta i-a mulţumit lui Elkann pentru sprijinul primit de Tesla în perioada 2017 - 2019 de la Comau, subsidiara care se ocupă de roboţi la Fiat Chrysler, acum parte din Stellantis, pentru lansarea producţiei Model 3.

"John m-a ajutat foarte mult în acea perioadă", a spus Musk, adăugând că Tesla a fost de multe ori aproape de faliment.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri