Problemele care au apărut la Facebook, WhatsApp și Instagram au loc la scurt timp după ce un fost angajat al Facebook a făcut publice mai multe informații din interiorul companiei, care zdruncină puternic imaginea rețelei sociale.

Frances Haugen, o fostă angajată a Facebook a declarat pentru Wall Street Journal că ori de câte ori a existat o dilemă morală la nivelul companiei între binele public și câștigurile propriu-zise ale Facebook, organizația a ales să pună mai presus de toate binele acesteia. Fosta angajată a depus plângeri în mod anonim și a arătat cum platforma crește gradul de ură și de dezinformare.

Haugen, care a lucrat la Google și Pinterest înainte de a se alătura Facebook în 2019, a spus că a cerut să lucreze într-o zonă a companiei care luptă împotriva dezinformării, deoarece a pierdut un prieten din cauza teoriilor conspirației online, a spus ea, potrivit AP.

Facebook, din nou și din nou, a arătat că alege profitul în pofida siguranței.

Frances Haugen, o fostă angajată a Facebook

Haugen, care va depune mărturie în fața Congresului săptămâna aceasta, a spus că speră că, venind în față, guvernul va pune în aplicare reglementări care să guverneze activitățile companiei.

Ea a spus că Facebook a dezactivat prematur măsurile de protecție concepute pentru a contracara dezinformarea, după ce Joe Biden l-a învins pe Donald Trump anul trecut. Fosta angajată susține că afacerea fondată de Mark Zuckerberg a contribuit la atacul nemaiîntâlnit de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021.

Citește și: Probleme la Facebook, WhatsApp și Instagram. Din ce cauze nu mai merg rețelele sociale

Facebook Mark ZuckerbergFoto: Unsplash

După alegeri, compania a dizolvat o unitate de integritate civică în care lucrase, moment despre care Haugen spune că a fost un punct de cotitură, pentru că a realizat că Facebook nu va investi, de fapt, niciodată bani pentru ca rețeaua socială să nu se transforme în ceva periculos.

Haugen a declarat că o schimbare din 2018 a fluxului de conținut a contribuit la mai multă diviziune și rea voință într-o rețea aparent creată pentru a apropia oamenii. Este vorba despre un algoritm care favorizează conținutul care promovează discursuri ale urii. De ce s-a ajuns aici? Pentru că acest algoritm se pare că promovează mai multe reclame digitale, ce generează ulterior cea mai mare parte a publicității.

Veniturile anuale ale Facebook s-au dublat de la 56 miliarde dolari în 2018 la 119 miliarde dolari proiectate anul acesta, pe baza estimărilor analiștilor chestionați de FactSet. Între timp, valoarea de piață a companiei a crescut de la 375 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2018 la aproape 1 trilion de dolari cât ar fi estimat în prezent.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri