Miliardarul Jeff Bezos, fondatorul Amazon, intenționează să construiască o stație spațială privată, cel puțin la fel de mare ca Stația Spațială Internațională.

Blue Origin, compania de servicii aerospațiale controlată de Bezos, va construi stația Orbital Reef, scrie agenția Novinte. Aceasta ar urma să fie folosită pentru experimente științifice, vacanțe spațiale și chiar și pentru producție spațială.

Orbital Reef ar putea deschide noi oportunități de explorare spațială și ar putea la ajuta la dezvoltarea umanității, având totodată potențialul de a deveni un nou model de afaceri pe viitor, spun inițiatorii proiectului.

Jeff Bezos va colabora cu Sierra Space în vederea îndeplinirii acestui proiect. Sierra Space este o companie implicată în peste 500 de misiuni spațiale și care are experiență în producția tehnologiei necesară sistemelor spațiale.

În momentul de față nu se știe cât va costa proiectul, însă fără îndoială cifra este de ordinul miliardelor de dolari. NASA ar putea fi unul dintre ”chiriașii” noii stații spațiale, având în vedere că Stația Spațială Internațională are deja 20 de ani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri