Casa de 57 de milioane de lire sterline, recent achiziționată de Jeff Bezos, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, ar putea fi înghițită de ape în următorii 20 de ani, din cauza încălzirii globale. Avertismentul a venit din partea unui expert climatolog.

Fondatorul Amazon, care a călătorit recent în spațiu, tocmai și-a cumpărat o vilă pe Insula Maui, Hawaii. Impresionanta proprietate deține chiar și un golf, iar Bezos și-a exprimat dorința de a mai achiziționa și alte proprietăți în zonă, scrie The Mirror.

În plus, Bezos a fost criticat și drept „eco-ipocrit” pentru că a zburat la summit-ul climatic COP26 cu un jet privat cu pompare de carbon.

Însă un expert în climă susține acum că „singurul motiv pentru care lui Jeff Bezos îi pasă” de schimbările climatice este că a cumpărat o proprietate în Maui, Hawaii, care ar putea fi afectată de creșterea accelerată a nivelului mării.

insula maui

Înregistrările proprietății arată că Bezos a achiziționat trei structuri diferite pe propriul său golf privat.

În altă ordine de idei, și Mark Zuckerberg, deține peste 1.300 de acri de teren pe insula Kauai din apropiere, unde se spune că ar fi plătit 74 de milioane de lire sterline pentru lucrări imobiliare.

Avertismentul dur al profesorului Mark Maslin privind schimbările climatice a venit după ce miliardarul Amazon a promis 1,47 miliarde de lire sterline către Fondul Bezos pentru Pământ pentru a ajuta la refacerea naturii, într-un discurs la COP26.

Bezos, în vârstă de 57 de ani, a stârnit controverse spunând că o călătorie recentă în spațiu cu racheta sa Blue Origin, foarte poluantă, l-a făcut să realizeze cât de „fragil” este Pământul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri