Gigantul american Match Group, actualul proprietar al aplicației de dating online Tinder, a fost de acord să plătească fondatorilor 441 de milioane de dolari pentru a soluționa o dispută legală asupra valorii aplicației.

Fondatorii Tinder au dat în judecată Match și fostul său proprietar IAC în august 2018, susținând că au subevaluat aplicația pentru a evita să plătească miliarde de dolari.

Când Match și IAC au cumpărat toate acțiunile de la fondatori în 2017, firma era evaluată la 3 miliarde de dolari, dar fondatorii Tinder susțin că la acea vreme valora cu 13 miliarde de dolari, relatează BBC.

Reclamanții, formați din 10 actuali și foști angajați de top, inclusiv Sean Rad, Justin Mateen și Jonathan Badeen, au primit opțiuni pe acțiuni la Tinder ca parte a compensației lor în 2014.

Dar pentru că Tinder este o companie privată, nu aveau voie să își încaseze opțiunile pe acțiuni și să vândă acțiuni pe piața liberă.

Miza lor totală, echivalentă cu o cincime din Tinder, ar putea fi vândută doar către Match și IAC la anumite date, când opțiunile pe acțiuni ar fi evaluate independent.

În urma procesului reiese că atunci când Tinder a fost vândut către Match și IAC, firmele au fuzionat aplicațiile Tinder în Match fără acordul consiliului de administrație al Tinder și au anulat datele viitoare pentru exercitarea opțiunilor.

Match și IAC le-au plătit reclamanților 600 de milioane de dolari la acea vreme, cota care trebuia achitată în condițiile în care Tinder era evaluat la 3 miliarde de dolari.

Reclamanții au spus că au fost forțați să accepte evaluarea de 3 miliarde de dolari și că au cerut despăgubiri de cel puțin 2 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, avocații Match și IAC au susținut că Sean Rad suferea de „remușcări ale vânzătorului” și nu a profitat de ocazie pentru a contesta faptul că Tinder valora mai mult de 3 miliarde de dolari, atunci când a fost evaluat în 2017.

Dosarul Match Group la Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC) din SUA a arată că gigantul american intenționează să plătească suma pentru a stinge conflictul în numerar.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri