Omul de afaceri Elon Musk este de părere că nu există suficienți oameni pe glob, iar scăderea natalității ar putea amenința civilizația umană, scrie publicația Business Insider. Pentru a rezolva problemele forței de muncă, Elon Musk vrea să lanseze Tesla bot, un robot umanoid, despre care antreprenorul spune că va fi construit folosind inteligența artificială folosită în crearea mașinii autonome Tesla.

„Cred că unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizație este rata scăzută a natalității și scăderea rapidă a ratei natalității”, a spus acesta în cadrul unui eveniment organizat de publicația Wall Street Journal.

Elon Musk consideră că robotul Testla ar putea înlocui, în timp, angajații umani. Potrivit Băncii Mondiale, rata natalității la nivel global a scăzut constant din 1960.

Omul de afaceri spunea în timpul evenimentului organizat de Wall Street Journal că oamenii nu ar trebui să trăiască pe o perioadă îndelungată deoarece mintea îmbătrânește, iar societatea nu va putea prospera și dezvolta idei inovatoare.

„Persoanele care sunt în poziții importante, esențiale pentru securitatea țării, ar trebui să aibă suficientă prezență mentală și cognitivă pentru a conduce țara respectivă. Trebuie să aibă capacitatea de a lua decizii bune pentru că întreaga țară depinde de ele”, a adăugat Musk.

Retail jobs

Acesta este de părere că oamenilor în vârstă de peste 70 de ani ar trebui să le fie interzis să candideze pentru funcții politice. „Există deja cerințe de vârstă minimă pentru Cameră, Senat și Președinție. Ar trebui să existe și limite maxime de vârstă”, a scris Musk pe contul său deTwitter. Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri