CEO-ul Apple, Tim Cook, a avut un an 2021 extrem de bănos, compania răsplătindu-l cu un pachet de compensații de 98,7 milioane de dolari, o sumă uriașă în comparație cu valoarea câștigurilor din 2020.

Pachetul salarial al lui Cook în 2021 a fost cu 558% mai mare decât în ​​2020, când compania i-a acordat o compensație de 15 milioane de dolari, relatează BusinessInsider.

Trebuie menționat, însă, că marea majoritate a compensațiilor lui Cook din 2021 au fost sub formă de acțiuni. Cu toate acestea, sunt acțiuni pe care Tim Cook le poate lichida oricând, iar acțiunile Apple încă se află la un nivel foarte bun, compania depășit recent pragul de evaluare de piață de 3 trilioane de dolari.

Totodată, Cook a primit și un stimulent de 12 milioane de dolari, bazat pe performanța financiară a Apple.

Ca să înțelegeți valoarea impresionantă a bonificațiilor primite din partea companiei, salariul său de bază este de 3 milioane de dolari.

În pachetul salarial de anul trecut, care s-a ridicat la un total de 98,7 milioane de dolari, a fost inclusă și o sumă de 630.630 de dolari în cheltuieli de securitate, dar și alți 712.488 de dolari pe care Apple i-a cheltuit pentru călătoriile personale cu avionul ale CEO-ului său.

Retail jobs

Cook este CEO al Apple de zece ani. În 2021, a trebuit să se confrunte cu neliniștea tot mai mare a angajaților, unii angajați ai Apple Store organizând forme de protest față de companie, cu scopul de a obține condiții de muncă mai bune chiar în Ajunul Crăciunului.

Musk și Zuckerberg au salarii de 0 și 1 dolar, dar compensații de miliarde

Ca o comparație, alți lideri renumiți din Silicon Valley, cum ar fi CEO-ul Tesla, Elon Musk, și CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, au salarii onorifice în cadrul companiilor pe care le conduc. Salariul lui Musk în 2020 a fost de 0 dolari, iar al lui Zuckerberg a fost de 1 dolar, dar ambii au primit milioane sau chiar miliarde de dolari, în alte forme de compensare.

În cazul lui Elon Musk, se estimează că ar fi câștigat 6,7 miliarde de dolari în 2020, dar trebuie ținut cont că este și fondatorul companiei, dar și acționarul principal.

Citeste si:
Bonusuri de 1.000 de dolari pentru angajații Apple
Bonusuri de 1.000 de dolari...

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri