Sătule de comportamentul antisocial al anumitor turiști, autoritățile din mai multe insule spaniole au hotărât să impună reguli mai dure.

Spre exemplu, britanicii care doresc o escapadă în Spania în care să consume și băuturi alcoolice au fost avertizați că vara ce urmează vor avea parte de reguli mult mai dure. Insulele Baleare, de altfel, printre care și Maiorca sau Ibiza au impus noi reguli privind consumul de alcool încă din anul 2020, informează The Sun.

Astfel, pentru că relaxarea restricțiilor din această țară le va permte turiștilor britanici să revină în număr mare după restricțiile inițiale din pandemie, operatorii de turism din Marea Britanie îi atenționează pe călătorii din Regat asupra noile reguli ale autorităților spaniole, menite să reducă comportamentul antisocial.

Spre exemplu, vizitatorii ce se cazează la unele hoteluri all-inclusive din stațiunea Magaluf, trebuie să-și limiteze consumul de alcool la numai șase băuturi pe zi. De asemenea, cumpăratul băuturilor alcoolice de la magazine este interzis între orele 9.30 seara și 8 dimineața.

O altă regulă impusă de autorități atrage de asemenea atenția. Mai precis o amendă de 50.000 de euro pentru așa-numitul „balconing”, adică comportamentul prin care turiștii aflați sub influența alcoolului fac sărituri între balcoane.

Iar noile reguli restrictive nu se orpesc aici, din moment ce au fost interzise inclusiv promoțiile de tip happy hour sau două băuturi la preț de una.

„Eforturile de a promova destinațiile, de a le oferi mai multă calitate atât prin investiții publice cât și private, au fost afectate recent de anumite comportamente antisociale”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului regional.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri