Un mesaj al NATO arată că Ucraina cere ajutor internațional pentru urgențe pe scară largă, în urma tensiunilor create cu Federația Rusă.

Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei se pregătește pentru situații de urgență de amploare, de natură variată, care pot afecta populația sa civilă. În conformitate cu procedurile de referință, EADRCC a primit, la 15 februarie 2022, o cerere de asistență internațională din partea Ucrainei, indică mesajul NATO.

„Alegem calea diplomației, dar dacă Rusia va ataca Ucraina, vom răspunde decisiv. Administrația Biden face diplomație non-stop de când ne confruntăm cu acest dezechilibru”, a declarat Joe Biden, în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele SUA a precizat că omologul său rus, Vladimir Putin, a fost de acord cu continuarea dialogului. De asemenea, în urma discuțiilor a fost stabilită semnarea unui acord scris între SUA, aliații europeni și Rusia pentru a elimina temerile în privința securității statale.

Citește și:Atac cibernetic asupra Ministerului Apărării din Ucraina și asupra unor bănci (wall-street.ro)

”Nu vom sacrifica principiile democratice. Statele au dreptul la integritate teritorială și pot alege cu cine vor să colaboreze. Dezescaladarea este cea mai bună soluție, iar loc pentru diplomație este suficient”, a mai spus președintele Statelor Unite ale Americii.

Biden mai spune și că atitudinea Rusiei este imprevizibilă, iar un atac asupra vecinătății ar putea fi posibil oricând. Acesta este motivul pentru care a rugat toți americanii din Ucraina să revină în țară, înainte de a fi prea târziu pentru o întoarcere în siguranță.

Vezi și: A început deja războiul hibrid în Ucraina? Răspunsul unui cercetător (wall-street.ro)

Totodată, Biden s-a adresat poporului rus, menționând că SUA nu au intenția de a ataca fără motiv.

”Este fals că există rachete NATO pe teritoriul Ucrainei și nici nu este vreun plan în acest sens. Nu facem din poporul Rusiei o țintă, nu suntem inamicii Rusiei. Nu cred că rușii își doresc un război sângeros cu Ucraina, cu această populație cu care au atâtea valori în comun”, a mai spus Biden.

Acesta a insistat că diplomația este cea mai bună cale de a soluționa tensiunile internaționale, dar că nu vor ezita să răspundă în fața unui atac al Rusiei.

”Cel de-al Doilea Război Mondial a fost o necesitate, o invazie asupra Ucrainei va fi o alegere, un război fără motiv sau cauză. Aici nu e vorba despre SUA sau Rusia, ci despre libertate, despre alegerea oamenilor de a fi cu cine vor și despre imposibilitatea de a șterge granițele vecinilor cu forța”, a continuat președintele SUA.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri