Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la disponibilitatea de atac venită din partea Rusiei. Reprezentantul Alianței Nord-Atlantice spune că Moscova încearcă să găsească un pretex pentru a ataca Ucraina, în contextul în care, într-una din regiunile separatise au fost semnalate diverse atacuri cu artilerie grea, în prima parte a acestei zile.

„Facem apel la Rusia să-și retragă trupele de la granița cu Ucraina. NATO și aliații săi sprijină Ucraina, aliații ajută prin punerea la dispoziție de forțe militare (...) Suntem îngrijorați că Rusia încearcă să creeze un pretext pentru un atac armat la adresa Ucrainei. Nu avem încă informații clar, dar știm că Rusia a trimis la granițe cele mai numeroase trupe din ultimele decenii. Sunt foarte mulți ofițeri de informații ruși care operează în Ucraina. Am văzut pretexte cu așa numite operații sub steag fals pentru a crea o scuza pentru a invada Ucraina. Monitorizăm îndeaproape ce se întâmplă”, a declarat Jens Stoltenberg, potrivit G4Media.

Ce spune Ministrul român al Apărării

La scurt timp de la aceste declarații, Vasile Dîncu, ministrul român al Apărării Naționale a arătat cădeocamdată, calea diplomatică, adică cea a negocierilor a rămas încă deschisă, deși situația rămâne una tensionată.

Vasile DincuSursa: Facebook / Vasile Dîncu

„Ceea ce am discutat este și ceea ce a transmis și secretarul general al NATO: dubla cale, adică continuarea negocierilor, încercarea că prin comunicare și dialog să ieșim din această situație de conflict. Credem în continuare că se va merge pe calea dialogului, se încearcă un Forum Nato-Rusia care ar putea începe cât mai curând.

Viziunea secretarului general a coincis și cu cei care sunt în această zona de ameninatre. S-a vorbit de aceste măsurile contradictorii care pe noi ne văd puși în poziția de a nu ști ce să facem. Ceea ce e important e că s-a răspuns la scrisoarea NATO. Totuși nu s-a părăsit acest drum al negocierilor, deci e bine”, a precizat Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale la Digi24.

Întrebat dacă ar trebui să ne așteptăm în continuare la un atac din partea Rusiei, în Ucraina, Dîncu a precizat că „ temerea pentru o invazie rămâne” și că „amenințarea încă nu a trecut, încă există, orice posbilitate de mare aglomerare de trupe”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri