Rusia vrea să obțină controlul Kievului, să forțeze autoritățile să semneze un acord de pace, urmând ca apoi Ucraina să fie despărțită în două state diferite (pe modelul Germania de Est/Germania de Vest), unul aflat sub sfera de influență a Kremlinului, scriu mai multe publicații locale din Ucraina printre care Pravda.com și Zn.ua, care citează surse din serviciul de informații ucrainean.

Planul Rusiei în cazul invaziei din Ucraina

  • Intensificarea atacurilor în apropierea Kievului, astfel încât trupele ucrainene să fie răspândite cât mai mult.
  • Obținerea controlului unui aeroport din Kiev, în vreme ce rețelele electrice și de comunicații ale orașului vor fi sabotate, provocând panică în oraș.
  • Provocarea unor incendii și a unor jafuri pe străzile din Kiev pentru a crea și mai multă panică.
  • Lansarea unor atacuri cibernetice asupra website-urilor guvernamentale.
  • Amplificarea stării de panică a populației astfel încât șoselele de ieșire din Kiev să fie blocate de civilii care încearcă să părăsească orașul. În acest fel, mișcările de trupe ucrainene vor fi serios încetinite de drumurile blocate de propria populație.
  • Preluarea controlului asupra clădirilor guvernamentale din Kiev.

Scopul final este preluarea conducerii Ucrainei și forțarea liderilor ucraineni să semneze un acord de pace favorabil Rusiei. Ca urmare, Ucraina va fi împărțită în două state separate, pe modelul Germania de Est/Germania de Vest – după Al Doilea Război Mondial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri