Unul dintre primele efecte ale noilor sancțiuni impuse Rusiei de către Uniunea Europeană, ca urmare a atacării Ucrainei, se vede în Canalul Mânecii. Marina franceză a interceptat o navă de marfă rusească, ce se îndrepta către Sankt Petersburg.

Nava interceptată de către marina franceză a fost redirecționată către portul Bologne-Sur-Mer din nordul Franței.

”O navă rusă de marfă cu o lungime de 127 de metri, denumită Baltic Leader, ce transporta mașini a fost interceptată de către marina franceză în Canalul Mânecii și escortată către Portul Bologne-Sur-Mer”, au declarat oficialii francezi, citați de BBC.com. , care punctează că decizia a fost luată în urma solicitărilor venite de la guvernul francez, care suspectează că respectiva nava ar aparține unei companii vizate de sancțiuniile UE.

Personalul de la bordul navei a cooperat cu autoritățile franceze, în timp ce Ambasada Rusiei în Franța le cere autorităților explicații cu privire la această acțiune.

Citește AICI LIVE UPDATE RĂZBOI UCRAINA - ultimele informații despre situația din Ucraina.

Rusia se confruntă cu un val de noi sancțiuni din partea occidentalilor și a Statelor Unite ale Americii, ca urmare a atacului asupra Ucrainei. De partea cealaltă, cea mai recentă reacție vine din partea fostului președinte rus, Dmitry Medvedev, în prezent șef adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, care a declarat că țara sa nu are nevoie de legături diplomatice cu Vestul.

O sancțiune cerută insistent de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și de restul oficialilor din țara atacată de Vladimir Putin, este aceea de deconectare a Rusiei de la sistemul SWIFT, o mutare ce ar aduce prejudici mari sistemului financiar rusesc, tâindu-i astfel accesul la cea mai importantă unealtă de comunicare cu restul lumii.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri