NATO va organiza un summit săptămâna viitoare, pe 24 martie, în contextul războiului din Ucraina. La întâlnirea membrilor alianței va participa și președintele american Joe Biden.

Summitul va avea loc în Bruxelles pe 24 martie, iar Joe Biden va participa fizic la întâlnire, vestea fiind confirmată de către Casa Albă, scrie CNN.

„Președintele va călători la Bruxelles, la sfârșitul acestei luni, unde se va alătura Summitului extraordinar al NATO din 24 martie pentru a discuta eforturile de descurajare și apărare, ca răspuns la atacul neprovocat și nejustificat al Rusiei asupra Ucrainei. Vizita are și scopul de a reafirma angajamentul ferm față de aliații NATO”, a declarat secretarul Casei Albe, Jen Psaki, într-o conferință de presă, confirmând tweet-ul NATO.

Psaki a precizat că Biden va participa și la un summit al Consiliului Europei pentru a discuta despre potențiale sancțiuni în plus împotriva Rusiei. De asemenea, statele vor avea în vedere și furnizarea unor noi ajutoare umanitare Ucrainei.

Summitul NATO a fost anterior anunțat de Jens Stoltenberg.

„Am convocat un summit extraordinar pe 24 martie la sediul NATO. Vom aborda invazia Ucrainei de către Rusia, sprijinul nostru puternic pentru Ucraina și consolidarea descurajării și apărării NATO. În acest moment critic, America de Nord și Europa trebuie să continue să fie împreună”, a spus Stoltenberg, pe Twitter.

Călătoria lui Biden în Europa vine după ce vicepreședintele Kamala Harris a vizitat Polonia și România la începutul lunii martie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri