Guvernul britanic a anunţat că un număr suplimentar de 350 de persoane şi entităţi din Rusia sunt vizate de sancţiunile adoptate împotriva Rusiei pentru invazia din Ucraina.

Extinderea listei aduce Marea Britanie în linie cu sancţiunile anunţate deja de Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.ro.

Anterior, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că salută sancţiunile occidentale, dar că ele "nu sunt suficiente" pentru a pune capăt agresiunii Rusiei, cerând un embargou comercial total.

Premierul britanic Boris Johnson, care a găzduit o reuniune a statelor din cadrul Joint Expeditionary Force la Londra, la care a participat şi Zelenski prin videoconferinţă, a spus că înţelege apelul preşedintelui ucrainean la înăsprirea sancţiunilor, inclusiv în privinţa băncilor şi a sistemului de plăţi SWIFT.

Fără produse de lux în Rusia

Alte sancţiuni economice generale au fost anunţate de asemenea, fiind interzis exportul de produse de lux spre Rusia şi majorate tarifele de import pentru sute de bunuri, inclusiv vodcă.

Guvernul britanic a spus că vodca rusească se numără printre bunurile în valoare de circa 900 de milioane de lire sterline (1,07 miliarde de euro) afectate de o creştere a tarifului cu 35%.

Interdicţia de export ar urma să afecteze accesul Rusiei la vehicule, îmbrăcăminte şi opere de artă de lux din Marea Britanie, ca parte a unei acţiuni coordonate a statelor din G7.

Departamentul pentru Comerţ Internaţional a transmis că interdicţia de export "va garanta că oligarhii şi alţi membri ai elitei, care au devenit bogaţi în timpul domniei preşedintelui Putin şi sprijină invazia ilegală, nu vor avea acces la bunuri de lux".

Printre cele mai recente sancţiuni se numără şi măsura de a interzice accesul Rusiei şi Belarusului la tarifele prevăzute de statutul comercial al naţiunii celei mai favorizate pentru sute dintre exporturile lor, ambele ţări rămânând fără beneficii cheie date de apartenenţa la Organizaţia Mondială a Comerţului.

Marea Britanie a mai anunţat că va tăia toate instrumentele financiare pentru export susţinute de guvern pentru Rusia şi Belarus, ceea ce înseamnă că nu va mai emite noi garanţii, împrumuturi şi asigurări pentru exporturi spre cele două ţări.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri