Liderii Marii Britanii, SUA, Franţei, Germaniei şi Italiei au atras atenţia marţi, în cadrul unei discuţii telefonice, să nu existe "nicio relaxare în fermitatea Occidentului" în faţa invaziei ruse din Ucraina, a transmis într-un comunicat guvernul de la Londra.

Premierul britanic Boris Johnson, preşedintele american Joe Biden, preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi "au convenit că nu poate exista nicio relaxare în fermitatea Occidentului, atât timp cât nu se va termina oroarea la care este supusă Ucraina", a precizat un purtător de cuvânt al Downing Street, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson "a subliniat că trebuie să judecăm regimul lui Putin după acţiunile sale, nu după cuvintele sale", a reafirmat aceeaşi sursă, în contextul în care Moscova a anunţat că îşi reduce acţiunile militare în nord-vestul Ucrainei, în special în jurul capitalei Kiev.

"Putin învârte cuţitul în rana deschisă a Ucrainei cu scopul de a forţa această ţară şi pe aliaţii săi să capituleze", a mai precizat guvernul britanic.

"Premierul a insistat pe lângă ceilalţi lideri asupra necesităţii de a ne arăta implacabili în reacţia noastră", a adăugat sursa citată.

"Liderii au mai discutat despre nevoia de a colabora pentru a reorganiza arhitectura energetică internaţională şi pentru a reduce dependenţa de hidrocarburile ruseşti", se mai arată în comunicatul transmis de Downing Street.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri