Un robot patruped, pe nume Spot, este cea mai recentă achiziție, în materie de tehnologie, la Pompei, Parcul Arheologic din Italia. Patrupedul face parte dintr-un proiect de protecție a patrimoniului, robotul având rolul de a inspecta situl arheologic.

Având abilitățile de a intra în diferite spații și de a se deplasa pe terenuri accidentate, Spot și-a început activitatea prin a monitoriza și strânge date din teren. Acestea vor fi folosite pentru studii și intervenții viitoare în zona protejată, scrie Forbes.com.

De asemenea, robotul înregistrează și starea de ”degradare” a sitului arheologic pentru ca angajații de la Pompei să fie în siguranță.

Sursa Video: Pompeii - Parco Archeologico/ Facebook

Spot, care a fost dezvoltat de Boston Dynamics, face parte dintr-un proiect mai amplu, care presupune protecția Parcului cu ajutorul tehnologiei. Robotul a fost ”angajat” sub denumirea de Smart Pompei, fiind o soluție inteligentă, sustenabilă și de management inclusiv al Parcului, așa cum o denumesc autoritățile.

În plus, în timp ce Spot adulmecă eventualele probleme la nivelul terenului, un laser cu scaner are grijă de Pompei din aer. Directorul sitului Gabriel Zuchtriegel a precizat că o asemenea tehnologie nu a mai fost folosită până acum la Pompei.

„Tehnologia avansată dă soluții din ce în ce mai creative lumii. Până acum, astfel de echipamente nu au fost folosite la Pompei, datorită întinderii și terenului accidentat al Parcului”, a explicat acesta.

Nu în ultimul rând, pe lângă ruinele de la suprafață, Spot trebuie să verifice și tunelurile create ilegal la Pompei, pentru transportul diferitelor fragmente din Parc pentru a fi vândute pe piața neagră.

Sursa foto: Pompeii - Parco Archeologico/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri