Noi descoperiri în Pompei. Ce au găsit arheologii sub cenușă

Regiunea arheologică Pompei surprinde din nou, de data aceasta, cu un termopolian cu fresce, foarte bine păstrat. Mai exact, este echivalentul unui bar modern, cu băuturi și diferite gustări, descoperit săptămâna trecută, scrie Euronews.

Pompei, unul din legendarele orașe ale Romei antice, a fost acoperit de lavă în timpul erupției lui Vezuviu, care a avut loc în jurul anului 79, după Hristos. Este descris ca fiind un ”paradis” al arheologilor.

Această din urmă descoperire a atras atenția istoricilor din întreaga lume. Foarte bine protejat de cenușa vulcanică, barul păstrează și câteva detalii artistice ale artei în frescă. Spre exemplu, excavarea a scos la iveală o nimfă nereidă, călare pe un cal de mare, dar și gladiatori în luptă.

În plus, cu ajutorul acestei descoperiri, oamenii de știință au reușit să obțină câteva informații despre obiceiurile culinare ale romanilor.

Termopolianul, care derivă din grecescul ”thermos” (cald) și ”poleo” (a vinde), este cunoscut ca fiind o parte importantă din cultura Romei Antice.

Citeste si:
Blestemul artefactelor furate din Pompei: un turist le-a înapoiat...
Blestemul artefactelor furate...

Pompei și Vezuviu sunt cele două regiuni cele mai vizitate de după Roma, capitala Italiei.

Sursa foto: www.euronews.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri