Papa Francisc a condamnat cruzimea războiului din Ucraina la slujba de Înviere de la Bazilica Sfântul Petru din Vatican, la care suveranul pontif a participat, dar pe care nu a prezidat-o, probabil din cauza unor dureri la picior care l-au forţat să-şi reducă unele activităţi.

Cardinalul italian Giovanni Battista Re l-a înlocuit pe papă la conducerea slujbei, care presupune o procesiune în întuneric aproape total în interiorul celei mai mari biserici a creştinătăţii, scrie Agerpres.ro.

Papa Francisc a stat aşezat în faţa bazilicii, într-un scaun alb de mari dimensiuni.

La slujbă au participat şi primarul oraşului ucrainean Melitopol, Ivan Fedorov, care a fost reţinut de forţele ruse luna trecută, însă ulterior a fost eliberat într-un schimb de prizonieri, şi trei parlamentari ucraineni.

Papa Francisc a vorbit cu această ocazie despre "întunericul şi cruzimea războiului".

"Cu toţii ne rugăm pentru voi şi alături de voi. Ne rugăm pentru că este atât de multă suferinţă. Putem doar să vă oferim prezenţa noastră, rugăciunile noastre şi să vă spunem să aveţi curaj şi că suntem alături de voi", a afirmat papa Francisc, încheindu-şi mesajul spunând în limba ucraineană "Hristos a înviat!".

Vaticanul a anunţat că papa Francisc s-a întâlnit în privat cu delegaţia ucraineană înainte de slujba de Înviere.

Suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, suferă de sciatică, care îi provoacă dureri la un picior şi de aceea şchioapătă vizibil. Recent, papa Francisc a acuzat şi dureri la genunchiul drept.

Sursa foto: Captură Video/ Youtube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri