Un prezentator de televiziune proeminent din Rusia a spus că invazia Ucrainei de către Rusia se apropie de o „nouă etapă”, în care Moscova se va afla în război cu Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) – și, prin extensie, cu întreaga lume, relatează BusinessInsider.

"Cred că operațiunea militară specială intră într-o nouă etapă. Nu mai sunt de ajuns ucrainenii singuri", a spus Vladimir Solovyov, conform traducerii unui videoclip postat pe Twitter de Julia Davis de la The Daily Beast.

În clipul distribuit, Solovyov a remarcat că țările NATO au furnizat arme Ucrainei.

„Vom vedea nu doar armele NATO care sunt implicate, ci și operatorii lor”, a avertizat el în timp ce vorbea la emisiunea sa „Seara cu Vladimir Solovyov”.

Solovyov, o figură proeminentă a presei de stat și susținător al președintelui rus Vladimir Putin, a repetat și amplificat adesea retorica pro-război a Kremlinului pe canalul de stat Rusia-1.

În clip, el a menționat că Rusia „începe să poarte un război împotriva țărilor NATO”.

„Vom măcina mașinăria de război a NATO, precum și cetățenii țărilor NATO. Când această operațiune se va încheia, NATO va trebui să se întrebe: «Avem ceea ce ne trebuie pentru a ne apăra? Avem oameni care să ne apărăm?» Și nu va fi milă. Nu va fi milă", a adăugat el.

Comentariile sale vin la puțin timp după ce mai multe state membre NATO au anunțat că vor furniza trupelor ucrainene arme avansate, artilerie grea și instruire pentru utilizarea echipamentului.

De exemplu, SUA trimit acum sute de drone „Switchblade” care distrug tancuri, concepute să se prăbușească în ținte și să explodeze, și zeci de sisteme de artilerie cu rază lungă de acțiune, obuziere. Marea Britanie a mai spus că va furniza 120 de vehicule blindate și sisteme de rachete antinavă.

Declarațiile recente ale lui Solovyov despre război se aliniază cu ceea ce au prezis unii analiști militari și critici lui Putin: că liderul rus caută controlul regiunilor dincolo de Ucraina, în special Europa de Est.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri