SUA şi aliaţii lor se vor întâlni în fiecare lună pentru a examina cum să consolideze capacităţile militare ale Ucrainei în faţa Rusiei, a anunţat secretarul american al apărării, Lloyd Austin.

"Reuniunea de astăzi va deveni un grup de contact lunar asupra apărării Ucrainei", a declarat Austin după o întâlnire cu reprezentanţi a 40 de ţări în Germania, scrie Agerpres.ro.

El a adăugat că se doreşte astfel să se organizeze acţiunea "naţiunilor de bunăvoinţă pentru a ne intensifica eforturile, a ne coordona asistenţa şi a ne concentra asupra victoriei luptei de astăzi şi a luptelor din viitor".

Patruzeci de ţări erau reprezentate la reuniunea organizată la iniţiativa Washingtonului la baza aeriană americană de la Ramstein, în vestul Germaniei, cu scopul de a se pune de acord asupra sprijinului militar pe care aliaţii îl pot aduce Kievului.

Principalul anunţ asupra acestui subiect a venit din partea Berlinului, care a decis să autorizeze livrarea către Ucraina a 50 de blindate antiaeriene de tipul "Ghepard", marcând astfel o cotitură în politica prudentă urmată până în prezent de guvernul cancelarului Olaf Scholz. Aceste echipamente vor fi livrate de industria germană a apărării.

Ministrul german al apărării, Christiane Lambrecht, prezentă la Ramstein, nu a exclus posibilitatea ca Berlinul să aprobe alte livrări de arme grele pe care companiile germane au propus să le furnizeze Kievului.

"Suntem hotărâţi toţi să ajutăm Ucraina să câştige în prezent şi să se întărească pe termen lung", a mai subliniat ministrul american, care promisese în cursul dimineţii să "mute munţii din loc" pentru a întări apărarea ucraineană.

"Ţări din lumea întreagă s-au mobilizat pentru a răspunde necesităţilor urgente ale Ucrainei. Noi vedem asta tot mai mult în fiecare zi", a adăugat el.

Dar "nu avem timp de pierdut", a mai apreciat Austin, căci "săptămânile care urmează vor fi cruciale pentru Ucraina", într-un moment în care Rusia urmăreşte să preia controlul total asupra sudului Ucrainei şi a regiunii Donbas.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri