Elon Musk a câștigat un proces important, care l-ar fi costat mai bine de 2 miliarde de dolari, bani pe care ar fi trebuit să-i achite către unii acționari ai Tesla, care l-au acuzat că s-a folosit de influența lui pentru a cumpăra o companie a verilor săi, care se confrunta cu datorii uriașe, salvând-o astfel, de la faliment.

Un judecător a decis că Elon Musk nu a acționat ilegal atunci când Tesla a cumpărat compania de panouri solare SolarCity pentru 2,6 miliarde de dolari în 2016, companie înființată de verii miliardarului, Lyndon și Peter Rive, relatează BusinessInsider.

Achiziția a făcut obiectul unui proces intentat de acționari ai Tesla, care l-au acuzat pe Musk că a salvat SolarCity, care avea o datorie de 3 miliarde de dolari când Tesla a cumpărat-o.

Într-o hotărâre de 132 de pagini, vicecancelarul Joseph Slights III a spus că prețul pe care Tesla l-a plătit pentru SolarCity a fost corect și că Musk nu și-a încălcat datoria fiduciară față de acționarii Tesla.

Slights a spus că Musk a fost „mai implicat în proces decât ar trebui să fie un fiduciar aflat în conflict” și că procesul consiliului de administrație a fost „departe de a fi perfect”, dar că, în cele din urmă, procesul de verificare a fost suficient.

Procesul este un mare câștig pentru Musk, care ar fi pierdut mai mult de 2 miliarde de dolari, în cazul în care judecătorul ar fi dat sentința împotriva lui, mai ales că Elon Musk urmează să plătească 44 miliarde de dolari pentru achiziția Twitter.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri