Vladimir Putin urmează să declare „război total” Ucrainei „în câteva zile” și va lansa o mobilizare generală a populației. Mai mult, un fost șef al NATO avertizează că Occidentul trebuie să „se pregătească” pentru război, adică pentru „cel mai rău scenariu”.

Vladimir Putin urmează să declare „război total” Ucrainei „în câteva zile”, pentru a permite Rusiei să lanseze o mobilizare generală a populației, potrivit surselor ruse și oficialilor occidentali, scriu publicațiile Daily Mail, The Telegraph și The Independent.

Trupele ruse au intrat în Ucraina la sfârșitul lunii februarie, în ceea ce Putin a numit o „operație militară specială” pentru demilitarizarea și „denazificarea” Ucrainei și au interzis folosirea cuvântului „război”, crezând că se va termina în câteva săptămâni, anunță DailyMail.

Cu toate acestea, șefii armatei, frustrați că invazia s-a extins pe o durată mai mare de trei săptămâni cât era teoretic planificată inițial, au cerut președintelui rus să declare război, ceea ce ar permite o mobilizare în masă a trupelor ruse și o escaladare a conflictului.

Vezi și: Ce se va întâmpla cu gazele din Marea Neagră dacă Rusia anexează Insula Șerpilor

Vladimir Putin s-ar putea folosi parada de ziua victoriei Rusiei din 9 mai drept prilej pentru a anunța mobilizarea în masă, după cum a declarat Ben Wallace, Secretarul britanic al Apărării.

Anunțul vine în contextul în care în care fostul șef NATO, Richard Sherriff avertizează Occidentul că trebuie să „se pregătească” pentru război, adică pentru „cel mai rău scenariu”.

„Armata este revoltată că bombardamentul asupra Kievului a eșuat. Militarii ruși caută să răscumpere greșelile din trecut și să meargă mai departe în războiul dus în Ucraina”, a declarat o sursă militară pentru Telegraph.

Dacă Putin ar declara acest război total împotriva Ucrainei, există posibilitatea ca tot mai mulți ruși să fie recrutați în armata rusă, ce ar putea fi păstrați pe o perioadă mai lungă de un an. Ca urmare a declanșării unui război în Rusia, s-ar impune legea marțială, lucru care i-ar permite Moscovei să primească sprijin masiv din partea aliaților, cum este Belarus.

La începutul acestei săptămâni, armata rusă a fost furioasă că Putin a redus invazia Ucrainei și a cerut o nouă escaladare a conflictului. Având în vedere că armata lui Putin a eșuat în primul lor val de obiective militare, Moscova și-a reconcentrat eforturile pe acapararea atât a coastei de est, cât și de sud a Ucrainei.

Citește și: Rusia încearcă să ocupe întreaga regiune Herson pentru a ataca Mikolaiv

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri