Ambasada României la Kiev şi-a reluat activitatea, a anunțat Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, pe pagina sa de Twitter.

„Ma bucur să anunț că începând de astăzi Ambasada României la #Kiev și-a reluat activitatea. România este pe deplin alături de partenerul său Ucraina în lupta sa curajoasă pentru #libertate!”, a scris ministrul de Externe pe Twitter.

Bogdan Aurescu a mai transmis că sâmbătă şi duminică, la reuniunea informală a miniştrilor de externe din statele membre NATO, care va avea loc la Berlin, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Reuniunea este extrem de importantă ca reper în pregătirea reuniunii liderilor de la Madrid, de la finalul lunii iunie 2022. Discuțiile vor viza teme de actualitate și interes sporit pentru Alianță, cu accent pe deciziile anticipate pentru Summitul NATO, în special în ceea ce privește Noul Concept Strategic al NATO, politica NATO a „Ușilor Deschise”, implicațiile agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei asupra securității euroatlantice și, pe acest fond, adaptarea consistentă a posturii NATO de descurajare și apărare.

Aliații vor avea și un schimb de opinii aplicat cu miniștrii de externe din Finlanda și Suedia, doi dintre cei mai apropiați parteneri ai NATO, și asupra perspectivelor celor două state de a se alătura Alianței.

Miniștrii afacerilor externe reuniți în format aliat vor aborda situația de securitate generată de agresiunea militară ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei, necesitatea consolidării posturii de descurajare și apărare a NATO, precum și sprijinul oferit pentru creșterea rezilienței Ucrainei în fața amenințărilor și provocărilor cu care se confruntă. Totodată, în cadrul discuțiilor pentru pregătirea Summitului NATO de la Madrid, șefii diplomațiilor din statele NATO vor oferi orientări și direcționări pe fond privind viitorul Concept Strategic al NATO.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va reitera susținerea României pentru politica NATO a „Ușilor Deschise” și va saluta intenția Finlandei și a Suediei de a se alătura Alianței, în vederea consolidării securității euroatlantice. Totodată, șeful diplomației române va sublinia, cu prilejul reuniunii, evaluările României privind consecințele pe termen lung ale agresiunii ruse asupra securității euroatlantice şi a arhitecturii de securitate europene, precum și importanța continuării, de o manieră susținută, a procesului de consolidare pe termen lung a posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic, în special la Marea Neagră.

În cadrul discuțiilor privind pregătirea Summitului NATO de la Madrid, ministrul Bogdan Aurescu va reitera necesitatea ca viitorul Concept Strategic al NATO să reflecte, în mod realist și adecvat, noul context de securitate cu care se confruntă Alianța, și să sublinieze prioritatea acordată de Alianță apărării colective, ca sarcină principală a NATO.

De asemenea, ministrul român va reitera necesitatea de continuare a sprijinului pentru creșterea rezilienței Ucrainei, precum și a altor parteneri, precum Georgia și Republica Moldova.

Sursa foto: gov.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri