Rusia susține că deține controlul total asupra Mariupolului, aceasta fiind cea mai importantă victorie a Kremlinul de la debutul conflictului. În circa trei luni, orașul port al Ucrainei a fost distrus, cu aproximativ 20.000 de civili uciși.

Sergei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a raportat victoria lui Vladimir Putin, spunându-i că eliberarea completă a Azovstalului din Mariupol a fost o reușită.

Cu toate acestea, Ucraina nu a confirmat imediat căderea Mariupolului în mâinile Rusiei, scrie 9News.com.

Agenția de stat RIA Novosti a transmis că 2.439 de luptători ucraineni s-au predat în ultima săptămână, cărora li s-au alăturat alți 500 pe 19 mai.

Aceștia au fost luați prizonieri de către forțele ruse, unii fiind duși în fața tribunalului, iar alții, în spitale, pentru îgrijiri medicale. Cât despre comandantul unității, Rusia susține că a fost preluat într-un vehicul blindat.

Kremlinul a precizat că unii dintre luptători vor fi judecați pentru crime de război și pentru politici pro-naziste. De aici, rezultă o teamă la nivel internațional cu privire la viețile acestora.

Retail jobs

Luptătorii de la Azovstal au ținut piept zile întregii agresiunii rusești, până când au primit ordin de la Guvern să abandoneze misiunea și să se salveze.

Victoria asupra Mariupolului îi oferă lui Putin o mare bucurie, deoarece de la debutul conflictului, din 24 februarie, Rusia nu a înregistrat nicio reușită notabilă pe teritoriul Ucrainei. Din contră, Rusia a pierdut o navă amiral și nici nu a reușit să cucerească Kievul, așa cum și-ar fi dorit.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri