Primarul din Mariupol anunță că orașul se confruntă cu o epidemie de boli infecțioase din cauza înmormântărilor în masă, în urma bombardamentelor.

Primarul ucrainean Mariupol Vadim Boychenko a declarat că înmormântările în masă în gropile de mică adâncime din oraș și defectarea sistemelor de canalizare ar putea provoca o criză de sănătate, notează The Guardian.

El a adăugat că ploile de vară pot reprezenta o amenințare la adresa sănătății publice.

Pe lângă catastrofa umanitară creată de ocupanții ruși, orașul este în pragul unui focar de boli infecțioase, a spus el pe aplicația de mesagerie Telegram.

Rusia susține că deține controlul total asupra Mariupolului, aceasta fiind cea mai importantă victorie a Kremlinul de la debutul conflictului. În circa trei luni, orașul port al Ucrainei a fost distrus, cu aproximativ 20.000 de civili uciși.

Sergei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a raportat victoria lui Vladimir Putin, spunându-i că eliberarea completă a Azovstalului din Mariupol a fost o reușită.

Retail jobs

Sursa foto: Ministerul Apărării din Ucraina / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri