Contre între Jeff Bezos și Joe Biden pe tema prețurilor carburanților. Președintele american îndeamnă companiile petroliere să reducă prețul carburanților la pompă, sugerând că aceștia profită de situația generată de războiul din Ucraina, dar miliardarul fondator al Amazon nu este de acord, spunând că Biden nu înțelege dinamica pieței, relatează BusinessInsider.

Biden a publicat sâmbătă un tweet în care sugerează că vânzătorii de carburanți profită de războiul din Ucraina stabilind prețuri inutil de mari la pompe.

„Mesajul meu către companiile care conduc benzinării și care stabilesc prețurile la pompă este simplu: suntem într-o perioadă de război și de pericol global. Reduceți prețul pe care îl percepeți la pompă pentru a reflecta costul pe care îl plătiți pentru produs. Și făceți-o acum”, a fost îndemnul președintelui american.

Bezos i-a răspuns critic președintelui, replicând la tweet-ul liderului de la Casa Albă.

Au! Inflația este o problemă mult prea importantă pentru ca oficialii de la Casa Albă să continue să facă astfel de declarații. Fie este vorba de o trimitere într-o direcție falsă, fie o neînțelegere profundă a dinamicii pieței”, a scris al doilea cel mai bogat om al planetei pe rețeaua de socializare.

Retail jobs

În discuție a intervenit și secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, care a încercat să susțină declarațiile președintelui Joe Biden.

Prețul petrolului a scăzut cu aproximativ 15 dolari în ultima lună, dar prețurile la pompă abia de au scăzut. Aceasta nu este «dinamica de bază a pieței». Este o piață care deservește consumatorul american”, a scris ea într-un tweet.

De asemenea, Karine Jean-Pierre a mers și mai departe și l-a criticat direct pe Bezos.

Dar cred că nu este surprinzător să sugerați faptul că producătorii de petrol și gaze obțin profituri record în detrimentul poporului american este modul în care ar trebui să funcționeze economia noastră”, a mai scrie ea.

Un alt oficial de la Casa Albă a venit și el în apărarea președintelui. John Kirby, coordonatorul Consiliului Național de Securitate pentru comunicații strategice, a declarat la Fox News Sunday că Bezos s-a înșelat și că Biden „spune exact ce gândește, în termeni pe care toată lumea îi poate înțelege”.

Citeste si:
Joe Biden: Statele Unite "nu vor cunoaște recesiunea"
Joe Biden are încredere în...

Biden a dat vina pe războiul Rusiei din Ucraina și pe companiile de petrol și gaze pentru inflația record din SUA și costurile ridicate ale energiei.

Luna trecută, președintele a criticat Exxon Mobil pentru că a câștigat „mai mulți bani decât Dumnezeu în acest an”, în timp ce americanii plătesc prețuri record la pompă. De asemenea, s-a întâlnit cu directorii generali ai companiilor petroliere pentru a-i încuraja să facă mai mult pentru a scădea prețurile la gaze.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri