Summitul dintre preşedintele american Joe Biden şi omologul său chinez Xi Jinping s-a încheiat, în California, cu "progrese reale", potrivit preşedintelui american care doreşte "să se asigure că rivalitatea nu degenerează în conflict", relatează AFP, conform Agerpres.

Cei doi lideri, reluând legătura după o tăcere de un an, au petrecut în total patru ore împreună, între reuniune, dejun de lucru şi chiar o scurtă plimbare, suficient pentru a oferi presei o imagine de calm.

Cei doi lideri au făcut "progrese reale" în faţa "provocărilor globale", a dat asigurări Joe Biden pe reţeaua de socializare X (fosta platformăTwitter).

Preşedintele american Joe Biden a salutat discuţiile "constructive şi productive" cu omologul său chinez Xi Jinping, anunţând în special un acord privind restabilirea comunicaţiilor militare între cele două ţări şi angajamentul Beijingului de a lupta pentru combaterea traficului cu fentanil.

"Tocmai am încheiat câteva ore de convorbiri cu preşedintele Xi şi cred ca acestea au fost cele mai constructive şi mai productive discuţii pe care le-am avut", a declarat preşedintele Biden în cadrul unei conferinţe de presă.

În ciuda semnalelor pozitive, însă, preşedintele american a afirmat, la încheierea unei conferinţe de presă menite să salute rezultatul summitului, că încă îl consideră pe omologul său chinez un "dictator".

"Este un dictator în sensul că iată un om care conduce o ţară, o ţară comunistă, care se bazează pe o formă de guvernare total diferită de a noastră", a afirmat preşedintele SUA, folosind o expresie care a indignat Beijingul în trecut.

Summitul celor doi lideri s-a încheiat miercuri în California cu "progrese reale", potrivit preşedintelui american care a afirmat că doreşte "să se asigure că rivalitatea nu degenerează în conflict".

Cei doi lideri au făcut "progrese reale" în faţa "provocărilor globale", a dat asigurări Joe Biden pe reţeaua de socializare X (fosta platformăTwitter).

Preşedintele american Joe Biden a salutat, de asemenea, discuţiile "constructive şi productive" cu omologul său chinez Xi Jinping, anunţând în special un acord privind restabilirea comunicaţiilor militare între cele două ţări şi angajamentul Beijingului de a lupta pentru combaterea traficului cu fentanil.

"Tocmai am încheiat câteva ore de convorbiri cu preşedintele Xi şi cred ca acestea au fost cele mai constructive şi mai productive discuţii pe care le-am avut", a declarat preşedintele Biden în cadrul conferinţei de presă.

Sursa foto: Shutterstock / Tomas Ragina

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri