Directorul general al constructorului american de automobile electrice Tesla, Elon Musk, s-a întâlnit cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care l-a încurajat pe Musk să construiască următoarea uzină Tesla în Turcia, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Întâlnirea a avut loc duminică la Turkish House, un zgârie nori amplasat în apropiere de sediul ONU din New York, precizează agenţia de presă Anadolu. Cu prilejul acestei întâlniri, Erdogan a mai spus că Turcia este deschisă la cooperare în domenii precum inteligenţa artificială şi Starlink, reţeaua de sateliţi de comunicaţii a companiei SpaceX, deţinută tot de Musk. Acesta din urmă a spus că SpaceX vrea să lucreze cu autorităţile turceşti pentru a obţine autorizaţiile necesare astfel încât să ofere servicii de comunicaţii prin satelit Starlink în Turcia.

În prezent, Tesla are şase uzine şi construieşte a şaptea uzină în statul Nuevo Leon din nordul Mexicului, în cadrul unui plan destinat extinderii operaţiunilor sale mondiale. În luna mai, Musk a anunţat că este foarte probabil ca Tesla să aleagă până la finele anului o locaţie pentru o nouă uzină iar luna trecută Tesla şi-a exprimat interesul pentru a construi o uzină în India unde să producă vehicule electrice ieftine.

De la începutul anului şi până în prezent, acţiunile Tesla au înregistrat o creştere de 123% iar zilele trecute firma a anunţat că a produs automobilul cu numărul cinci milioane.

Samuel Garcia, guvernatorul statului mexican Nuevo Leon, a informat că Tesla şi furnizorii săi vor investi în următorii doi ani 15 miliarde de dolari într-o fabrică aflată încă în construcţie, o sumă triplă faţă de ceea ce anunţaseră iniţial oficialii mexicani, transmite Reuters, citat de Agerpres.

În martie, şeful Tesla, Elon Musk, anunţase că va deschide o gigafabrică în nordul statului Nuevo Leon, ca parte a planurilor producătorului de vehicule electrice de a se extinde pe plan global.

La acel moment, Musk nu a dat detalii privind investiţia Tesla, dar oficialii mexicani au spus că fabrica va implica o investiţie de cinci miliarde de dolari. Samuel Garcia a informat că facilitarea va implica de trei ori suma anunţată în martie.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri