Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a lansat un proces de negocieri cu Hamas în vederea obţinerii eliberării ostaticilor israelieni răpiţi de gruparea islamistă, a declarat o sursă oficială pentru AFP, preluat de Agerpres.

"Sunt pe cale de a negocia pentru a obţine eliberarea ostaticilor", a afirmat această sursă, confirmând o informaţie a postului de televiziune privat Habertürk.

Între timp, și alți conducător al țărilor reacționează la atacul Israelului. Emisarul chinez în Orientul Mijlociu, Zhai Jun, a cerut o "încetare imediată a focului" în cadrul unei convorbiri telefonice cu un oficial al Autorităţii Palestiniene.

Zhai Jun a afirmat în cadrul convorbirii avute cu Amal Jadou, ministrul adjunct de externe al Autorităţii Palestiniene, că China este "profund întristată de escaladarea conflictului actual" şi "foarte îngrijorată de deteriorarea gravă a securităţii şi a situaţiei umanitare în Palestina", se arată într-un mesaj difuzat pe site-ul Ministerului chinez al Afacerilor Externe.

"Priorităţile de vârf sunt încetarea imediată a focului şi protecţia civililor", a adăugat sursa citată.

În cadrul unei convorbiri avute marţi cu directorul departamentului de afaceri palestiniene din cadrul Ministerului egiptean de Externe, Osama Khedr, care a fost numit ambasador în Israel în august, Zhai Jun l-a informat pe acesta despre dorinţa Beijingului de a "menţine comunicarea şi coordonarea cu partea egipteană pentru a promova o încetare a focului între cele doua părţi în conflict cât mai curând posibil".

El a susţinut că în "centrul conflictului recurent israeliano-palestinian se află întârzierea găsirii unei soluţii juste la problema Palestinei, iar soluţia fundamentală constă în punerea în aplicare a soluţiei a două state", notează AFP.

China a fost totuşi criticată pentru răspunsul său la conflictul actual, Israelul declarând că se aştepta la o "condamnare mai fermă" a Hamas din partea Beijingului.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri