Preşedintele rus Vladimir Putin l-a primit duminică, la Sankt Petersburg, pe omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko, ocazie cu care a afirmat că contraofensiva ucraineană în curs pentru respingerea forţelor ruse a 'eşuat', transmit AFP şi Reuters, citând agenţiile de presă ruse.

'Nu există o contraofensivă', a declarat mai întâi Lukaşenko, potrivit TASS. 'Există una, dar a eşuat', a replicat Putin.

Preşedintele rus a anunţat că prelungeşte cu o zi întâlnirea cu Lukaşenko, un aliat apropiat care i-a adus sprijinul său în negocierea sfârşitului rebeliunii grupului paramilitar Wagner.

'Mi-am modificat unele planuri. Vom consacra o zi şi jumătate, două zile' acestor discuţii, a spus Putin, citat de TASS.

În întâlnirea de la Sankt Petersburg, Putin şi Lukaşenko au prevăzute în principal discuţii despre 'parteneriatul strategic şi alianţa' dintre ţările lor.

'Vom vorbi, desigur, despre securitatea în regiunea noastră', i-a spus Putin preşedintelui belarus, conform transmisiei televizate.

La rândul său, Lukaşenko i-a dat asigurări lui Putin că îi va 'păstra' pe membrii Wagner în centrul Belarusului, şi că Minskul 'controlează' situaţia, la câteva săptămâni după sosirea acestor luptători după rebeliunea eşuată în Rusia.

'Ei cer 'să mergem spre vest'' (...) spre Varşovia, Rzeszow', i-a spus mai întâi Lukaşanko preşedintelui rus, care a schiţat un uşor surâs. 'Dar, bineînţeles că îi păstrez în centrul Belarusului, aşa cum am convenit', a adăugat el, amintind însă că a observat 'proasta lor dispoziţie'.

Sursa foto: Alexey Smyshlyaev / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri