Un acord asupra exporturilor de cereale ucrainene este "posibil în următoarele zile" dacă Occidentul răspunde cererilor Rusiei, a declarat ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, citat de AFP, conform Agerpres.

"Avem speranţă pentru cereale. Sperăm să dăm veşti bune în zilele următoare", a afirmat ministrul turc, declarându-se "optimist" într-un interviu acordat canalului televiziunii publice TRT, conform aceleiași surse.

"Chiar dacă produsele agricole ruseşti nu sunt vizate de sancţiuni, există blocaje privind transportul maritim, asigurările şi sistemul bancar. SUA şi Uniunea Europeană au promis să le ridice", a subliniat ministrul turc.

Încrederea sa pare coroborată parţial cu sosirea la Istanbul a secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a anunţat purtătorul de cuvânt adjunct al ONU, Farhan Haq.

Guterres, care se află în prezent în vacanţă în regiune, tocmai "s-a alăturat negocierilor asupra cerealelor şi îngrăşămintelor între ruşi şi ucraineni, cu concursul Turciei şi al ONU", a indicat Haq presei la sediul organizaţiei din New York.

El nu a confirmat totuşi semnarea unui acord: "Situaţia rămâne instabilă", a insistat el. "Nu am niciun detaliu şi nu pot să vă spun dacă există un acord".

Peste 20 milioane de tone sunt blocate în porturile Ucrainei, a căror penurie se simte acut pe piaţa mondială, cu riscul agravării deficitelor alimentare în special pentru Africa.

Sursa foto: Shutterstock / Golden Brown

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri