Liz Truss, noul premier al Marii Britanii a transmis primele declarații după moartea Reginei Elisabeta. Executivul Regatului Unit transmite condoleanțe familiei și își oferă suportul și noului rege, Charles.

„Un șoc imens pentru națiune și lume. Suntem toți devastați. Țară noastră a răsărit prin intermediul ei. A venit la conducere după Al Doilea Război Mondial, a fost lidera Commonwealth. A fost lidera a 57 de state. Acum suntem o națiune modernă și strălucitoare datorită ei. Ea ne-a asigurat stabilitate, a avut spiritul Marii Britanii și acel spirit va dura. A fost cel mai longeviv monarh, a condus cu grație și cu resposanbailitate. A fost iubită și admirată în toată lumea, a fost o inspirație persoanală pentru mine și pentru mulți britanici. Devotamentul nostru va rămâne viu pentru noi toți. A călătorit în peste 100 de țări a a atins vietille a milioane de oameni. Este o zi în care suferim o pierdere enormă, dar regina las ain urmă o mosytenire enormă. Acum coroana trece la un nou monarh, la majestatea să charles. Suntem alături de familia regală, suferim alături de ei. Îi oferim loialitatea noastră nouului rege.

Suntem într-o nouă eră a istoriei țării noastre

Dumnezeu să-l aibă în pază pe rege!”, a declarat Liz Truss, premierul Marii Britanii.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la vârsta de 96 de ani, potrivit unui anunț venit de la Palatul Buckingham. Prințul Charles va deveni Rege al Marii Britanii, după decesul mamei sale.

Starea de sănătate a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a deteriorat şi medicii au recomandat joi ca aceasta să rămână sub supraveghere medicală. Membrii familiei regale s-au deplasat la Castelul Balmoral, reşedinţa din Scoţia unde afla suverana.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri