Fiecare regiune din Rusia va primi un ordin pentru mobilizarea ”parțială”, în funcție de capabilitățile fiecăreia. Autoritățile speră că cei mai mulți cetățeni să vină din centrul și vestul țării, a precizat Andrei Kartapolov, șeful Comisiei de Apărare al Dumei de Stat, pentru Interfax, preluat de The Moscow Times.

”Moscova, Krasnodar și Republica Sakha-Yakutia sunt incomparabile în ceea ce privește resursele de mobilizare”, a spus Kartapolov.

  • În primul rând, vor fi chemați soldați, subofițeri, dar și subofițeri în vârstă de până la 35 de ani, precum și ofițeri sub vârsta de până la 45 de ani.
  • Cea de-a doua categorie include soldații, subofițerii, ofițerii de subordine și aspiranții în vârstă de până la 45 de ani, precum și ofițerii subalterni până la 50 de ani. Potrivit lui Kartapolov, din acest grup vor fi extrași doar cei care au „unele specialități rare speciale”.
  • Cel de-al treilea grad este format din soldați, subofițeri, ofițeri de subordine și aspiranți până la 50 de ani, precum și ofițeri sub vârsta de până la 55 de ani. ”Nu este nevoie de mobilizarea lor”, crede șeful comisiei.

El a mai menționat că toți cetățenii recrutați vor urma o pregătire „ținând cont de experiența dobândită în timpul SVO”, înainte de a fi trimiși la război.

Serghei Șoigu, ministrul Apărării din Rusia, precizează că 300.000 de rezerviști, din cei 25 de milioane ce pot fi mobilizați, vor fi chemați pentru a lupta în Ucraina și a îndeplini obiectivele „operațiunii speciale„(denumirea folosită de propaganda rusească pentru războiul din Ucraina). El confirmă faptul că mobilizarea parțială va implica rușii cu experiență militară, dar care vor avea parte de o pregătire suplimentară.

În discursul său, Putin a anunțat mobilizarea parțială a populației pentru război și a adăugat că susține referendumurile pe care separatiștii vor să le organizeze în mai multe zone din Ucraina pentru alipirea la Rusia. El a continuat propaganda rusească referitoare la faptul că Rusia de fapt eliberează teritoriile Herson și Zaporojie de către neonaziști.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri