Disperarea Kremlinului atinge cote nebănuite cu o nouă declarație a lui Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, deși retorica venită dinspre cercul de putere de la Moscova era oricum inflamată puternic după recentul anunț de mobilizare făcut de Vladimir Putin.

Astfel, într-o declarație recentă, politicianul a declarat că orice arme din arsenalul Moscovei, incluzând armele nucleare, vor putea fi folosite pentru a apăra regiunile care și-au manifestat intenția de a deveni parte din Federația Rusă, conform Al Jazeera.

Acesta a mai declarat, de altfel, cu aceeași ocazie, cu referire la referendumuri, că acestea vor avea loc orice s-ar întâmpla și că "nu mai există cale de întoarcere".

"Regiunea Donbas (Donețk și Lugansk) vor fi acceptate în Federația Rusă", a arătat acesta într-o postare pe contul său de Telegram.

Federația Rusă dispune de aproape 6000 de ogive nucleare, conform aceleiași publicații. Nu toate sunt însă pregătite de luptă, 1500 dintre acestea fiind retrase și doar aproximativ 1500 gata de a fi folosite.

Spre comparație, Statele Unite ale Americii dispuneau de mai puțin de 4000 de ogive nucleare în anul 2020.

Referendumurile separatiste sunt anunțate de altfel pentru acest weekend, fiind stabilite pentru perioada 23-27 septembrie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri