Cele mai recente informații economice arată cum China intră oficial în recesiune tehnică, ca urmare a șomajului care a ajuns la cote alarmante și a prăbușirii pieței imobiliare. Datele, însă, au fost amânate de la publicare, în contextul în care Xi Jinping a fost reales la conducerea țării, iar chinezii nu au dorit să strice evenimentul liderului de la Beijing.

Populația din China se chinuie să supraviețuiască aproape de la o zi la alta din cauza restricțiilor strice legate de pandemie pe care țara le-a menținut, dar care au adus economia într-o stare deplorabilă. În momentul de față, creșterea economică bate pasul pe loc. Acest aspect se reflectă și în datele care arată că țara a intrat în recesiune tehnică, chiar dacă Biroul Național de Statistică chinez a amânat publicarea indicatorilor economici, fără să ofere un motiv, scrie Digi24.

Dar amânarea acestor informații coincide cu Congresul Național al Partidului Comunist, care va dura toată săptămâna. În cadrul ceremoniei, Xi Jinping va obține cel mai probabil un al treilea mandat de secretar-general al partidului și lider al țării, încălcând astfel o regulă nescrisă care a fost respectată de precedesorii săi, mai consemnează sursa citată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri