După recenta vizită pe care a făcut-o la Kiev, Rishi Sunak dovedește că va menține abordarea predecesorilor săi Liz Truss și Boris Johnson, livrând un pachet important de apărare pentru soldații Ucrainei, în valoare de aproximativ 50 de milioane de lire sterline.

Astfel, actualul pachet de sprijin va conține temutele rachete Brimstone 2, ce au o lungime de aproape 2 metri, sunt ghidate prin laser și au un preț de producție de 175.000 de lire sterline bucata, transmite Ukrinform.

Deși raza lor de acțiune poate să nu pară impresionantă la o primă vedere, aceasta fiind de aproximativ 60 de kilometri, totuși rachetele Brimstone 2 sunt extrem de sofisticate, sistemul care le lansează fiind capabil să facă diferența între țintele civile sau echipament militar mai puțin important față de instalațiile militare cu potențail distructiv major, conform aceleiași surse.

Rachetele Brimstone 2 au fost date în folosință în anul 2016 după un upgrade al versiunii anterioare, putând fi lansate atât de pe transportoare cât și de pe avioane de vânătoare și fiind destinate în special țintelor aflate la sol.

Prin această decizie, prin urmare, noul premier Rishi Sunak arată faptul că nu se teme să înfrunte amenințările constante din partea Rusiei și că menține politica pro-ucraineană dusă și de predecesori săi.

Acest lucru nu înseamnă însă că Rishi Sunak se alătură vocilor din societatea britanică ce afirmă că Brexitul a fost o greșeală, premierul cu ascendență indiană spunând clar că o apropiere de politicile UE nu se află printre preocupările sale.

Sursa foto: Shutterstock / 123D illustration

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri