7 Decembrie 2022

La Scala din Milano a fost „atacată” cu vopsea de activiștii ecologiști



Activişti pentru climă din Italia au aruncat miercuri cu vopsea la intrarea în clădirea celebrei opere La Scala din Milano înaintea spectacolului de deschidere a noii stagiuni, a anunţat poliţia locală, relatează Reuters, conform Agerpres.

Militanţii ecologişti au organizat astfel de proteste în toată Europa în ultimele luni, vizând uneori muzee şi opere de artă pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice. De această dată, a fost vizată opera La Scala din Milano, dar vopseaua a fost împroșcată doar pe zidurile exterioare ale clădirii.

Mişcarea Ultima Generazione (Last Generation) a declarat că este responsabilă pentru protestele de la Milano.

Pereții exteriori ai La Scala, murdăriți cu vopsea. Sursă foto: AFP, via Zawya.com

În ultima lună, militanţi ecologişti ai aceluiaşi grup au aruncat cu supă peste o lucrare a lui Van Gogh expusă la Roma, au stropit cu un lichid negru un tablou al pictorului Gustav Klimt la Viena şi au aruncat cu făină peste o maşină sport BMW M1 pictată de artistul american Andy Warhol, expusă la Milano. Chiar și statuia de ceară regelui Charles al III-lea de la Madame Tussauds a fost atacată, cu piure, de cei de la Ultima Generazione.

Poliţia a anunţat că a reţinut cinci persoane în urma incidentului de miercuri de la Scala din Milano, iar vopseaua a fost îndepărtată rapid de la intrarea în clădire.

La Scala îşi deschide miercuri stagiunea 2022-2023, unul dintre cele mai importante momente ale calendarului cultural italian, cu o reprezentaţie a operei "Boris Godunov" a compozitorului rus Modest Musorgski.



Citeste si