Platforma de socializare online Twitter a închis fără nicio explicație conturile mai multor jurnaliști New York Times, CNN și Washington Post care s-au dovedit critici la adresa noului proprietar al rețelei, Elon Musk.

Unele dintre aceste conturi aparțineau unor jurnaliști cunoscuți, cum ar fi Donie O'Sullivan de la CNN, Ryan Mac, de la New York Times și Drew Harwell, de la Washington Post, toți aceștia având relatări critice la adresa lui Elon Musk în ultimele săptămâni, transmite CNN.

De asemenea, contul unui jurnalist progresist pe nume Aaron Rupar a fost închis.

Mai mult, măsura nu a fost explicată în niciun fel de Twitter, deși platformei i s-a cerut explicit un punct de vedere în acest sens.

Mișcarea vine în urma unei controverse recente, în care Elon Musk a acuzat anumiți jurnaliști de așa-numita practică "doxxing", care presupune publicarea poziţiei geografice a unei persoane în timp real.

Astfel, Twitter a închis un cont care raporta în mod automat deplasările avionului privat al magnatului Elon Musk, în ciuda unor promisiuni anterioare ale miliardarului de origine sud-africană că nu va face acest lucru.

"Angajamentul meu în favoarea libertăţii de exprimare merge până într-acolo încât nu voi interzice acel cont care îmi urmăreşte avionul, deşi acest fapt reprezintă un risc direct pentru siguranţa mea", declara Elon Musk pe Twitter la începutul lunii noiembrie, la câteva zile după ce cumpărase această reţea de socializare cu 44 de miliarde de dolari.

Astfel, Elon Musk dovedește încă o dată un comportament discreționar la adresa libertății de exprimare, recentele sale acțiuni contrazicând flagrant demersurile sale de a oferi platforma oricărei persoane care dorește să-și împărtășească opinia, inclusiv lui Donald Trump, al cărui cont l-a restabilit recent.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri