Bill Gates, fondatorul Microsoft și unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei a analizat viitorul producției de carne din surse alternative, în timpul celei mai recente sesiunii „Ask Me Anything” (Întreabă-mă Orice) pe Reddit, pe care o ține în fiecare an, relatează BusinessInsider.

Miliardarul în vârstă de 67 de ani a răspuns la o serie întreagă de întrebări pe diverse teme de discuție ridicate de utilizatorii platformei Reddit, inclusiv despre climă și veganism, ceea ce l-a determinat pe Gate să-și împărtășească optimismul cu privire la carnea pe bază de plante.

„Există companii care produc «carne de vită» prin metode noi, dar și oameni care caută să păstrăm vacile, în timp ce caută și soluții de a reduce emisiile de metan”, a scris Gates pe Reddit.

Referitor la „cărnurile false”, care sunt produse în principiu din diverse plante, printre care soia, Bill Gates a declarat că sunt produse pe care le apreciază pentru calitatea lor.

„Cred că, în cele din urmă, aceste produse vor fi foarte bune, chiar dacă ponderea lor în piață este una mică în prezent”, a adăugat el.

Gates a recunoscut și faptul că a susținut și câteva mărci de carne produsă din surse alternative, precum Beyond Meat, Impossible Foods și Upside Foods (cunoscută anterior ca Memphis Meats).

Cu toate acestea, în ceea ce privește tranziția oamenilor la veganism ca metodă de a reduce impactul schimbărilor climatice, miliardarul a spus că nu are mari așteptări ca acest lucru să se întâmple.

„Pentru oamenii care vor să devină vegani, este grozav, dar nu cred că majoritatea oamenilor vor face asta”, a scris el.

Filantropul a subliniat faptul că viitorul acestor schimbări depinde în principal de costuri, indiferent de industria la care facem referire. Cu alte cuvinte, totul se reduce la bani.

„Cheia este aceea ca produsele «curate» să devină la fel de ieftine precum produsele «murdare» în fiecare zonă de emisie – avioane, beton, carne etc. Numai așa putem cere tuturor țărilor din lume să se schimbe. Dacă vor fi costuri în plus, nu vom reuși”, și-a exprimat opinia Bill Gates.

Totodată, acesta a mai subliniat și faptul că „inovația climatică” unul dintre cele patru lucruri de care este entuziasmat pentru 2023.

Fondatorul Microsoft a devenit un investitor serios în agricultură

Bill Gates este și el tot mai implicat în zona agricolă, recunoscând pe Reddit că deține o suprafață consistentă de terenuri agricole, care ar fi estimată la peste 111.000 de hectare.

„Am investit în aceste ferme pentru a le face mai productive și pentru a crea mai multe locuri de muncă. Nu este o schemă mare implicată - de fapt, toate aceste decizii sunt luate de o echipă profesionistă de investiții", am mai spus Bill Gates.

În timpul sesiunii de întrebări, Gates și-a împărtășit gândurile și despre inteligența artificială și a confirmat că încă nu poate deveni un utilizator de iOS, așa că încă face parte din tabăra utilizatorilor de Android.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri