Şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narâşkin, a calificat nivelul relaţiilor dintre Rusia şi China ca unul fără precedent şi a declarat că Moscova şi Beijingul fac schimb de cantităţi importante de informaţii la nivelul serviciilor secrete din cele două ţări

"Avem un nivel ridicat de interacţiune, facem schimb de un volum mare de informaţii la nivelul serviciilor secrete, operative şi de alertă", a declarat el pentru media rusă. Nivelul relaţiilor dintre Rusia şi China, care a evitat să condamne Moscova pentru campania sa militară în Ucraina, "este unul fără precedent", a subliniat Serghei Narâşkin.

În cursul discuţiei sale cu presa, şeful spionajului rus s-a referit de asemenea la o întâlnire cu omologul său american, directorul CIA William Burns, care a avut loc la Ankara în 14 noiembrie. "A fost o întâlnire formidabilă, semnificativă, care a durat aproape două ore şi jumătate. Am avut timp să ne spunem o mulţime de lucruri, să ne clarificăm poziţiile", a spus Narâşkin, sugerând posibilitatea unei noi întâlniri cu Burns în viitorul apropiat, cu acordul prealabil al ambelor părţi.

În conferinţa sa de presă zilnică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat marţi că, "într-adevăr, o astfel de întâlnire nu poate fi exclusă, deoarece acest dialog este util". "Dar nu ştiu nimic despre o posibilă dată" la care aceasta ar putea avea loc, a adăugat el.

În întâlnirea sa cu presa la Moscova, Serghei Narâşkin a evocat şi dosarul ucrainean, afirmând că situaţia din jurul Ucrainei nu poate fi urnită din "punctul mort" în care se află din cauza Marii Britanii şi a SUA, care ar fi cerut Kievului să nu accepte discuţii cu Moscova, ci să continue să lupte împotriva Rusiei.

"Nu, niciun fel de discuţii de pace, niciun fel de pace, v-am dat deja câteva zeci de miliarde de dolari, am investit în voi, vom continua să investim în voi şi mai mulţi bani şi mai multe arme, iar sarcina voastră este simplă - să mergeţi să luptaţi", a declarat şeful spionajului rus într-un nou atac la SUA şi Regatul Unit, reluând una dintre naraţiunile Kremlinului cu privire la conflictul din Ucraina.

Șeful SVR a mai spus că el comunică periodic cu omologi ai săi europeni. "Tematica ucraineană este abordată cu prilejul acestor convorbiri cu şefi ai unor servicii de informaţii europene", a spus Narâşkin. "Nu pot să spun cu cine, dar astfel de contacte există, de asemenea şi canale de comunicare", a adăugat el.

Sursa foto: Kremlin.ru

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri