Statele Unite au anunţat că vor livra Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams, peste câteva luni, la scurt timp după ce Germania a făcut un anunţ similar privind tancurile sale Leopard, relatează agențiile Reuters şi DPA, citate de Agerpres.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat decizia în remarci la Casa Albă, adăugând că tancurile sunt necesare pentru a-i ajuta pe ucraineni să-şi "îmbunătăţească abilitatea de manevră pe teren deschis".

El a mulţumit totodată Germaniei pentru decizia sa de a livra Ucrainei tancuri Leopard 2. Olaf Scholz a autorizat trimiterea a a minimum o companie de tancuri Leopard 2 A6 din stocurile armatei germane.

"Rusia se aştepta la o ruptură. Dar suntem uniţi complet, total şi strâns. a mai spus Biden, referindu-se la SUA şi aliaţii lor europeni.

Totuşi, oficiali americani au declarat presei că vor trece luni, nu săptămâni, până când tancurile Abrams vor ajunge în Ucraina şi au descris această decizie a Washingtonului ca fiind mai degrabă un ajutor militar pe termen lung.

Tot mai multe țări au anunțat că vor să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina. Polonia a cerut Germaniei permisiunea de a reexporta modele Leopard către Ucraina, iar Norvegia a anunțat că ia în calcul trimiterea a nu mai puțin de 36 de tancuri Leopard 2.

Acestora se adaugă și cele 14 tancuri Challenger 2 promise Ucrainei de Marea Britanie şi un număr încă necunoscut de tancuri uşoare AMX-10 promise de Franţa.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri