Războiul din Ucraina este "îngrijorător şi periculos" pentru Ungaria şi "ameninţarea unui război mondial nu este o exagerare", a declarat premierul maghiar Viktor Orban.

Orban a amintit că "se iau din ce în ce mai multe decizii vizând folosirea de arme din ce în ce mai noi şi puternice" şi că "Occidentul furnizează Ucrainei din ce în ce mai multe echipamente moderne".

Deşi "poate părea extrem de exagerat când unii liderii europeni şi americani spun că dacă totul continuă aşa am putea ajunge la al treilea război mondial, este un pericol realist în acest moment", a notat premierul ungar.

El a insistat că "războiul devine din ce în ce mai brutal şi totuşi numărul ţărilor şi liderilor europeni care susţin pacea nu creşte deloc", apreciind însă că în acelaşi timp "oamenii din Europa au început să se orienteze către un armistiţiu şi negocieri de pace, în condiţiile în care numărul victimelor creşte".

Viktor Orban a menţionat că parlamentul ungar pregăteşte o rezoluţie prin care îşi reafirmă poziţia în favoarea păcii şi a unui armistiţiu, precizând că "poziţia Ungariei nu este de a stabili ce fel de tratat de pace să se semneze, ci de a cere un armistiţiu".

Potrivit premierului ungar, trebuie să se ajungă la un armistiţiu, pentru a împiedica noi decese, iar după aceea sunt şanse să se poată pregăti cadrul pentru negocieri de pace.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri