Charles și-a petrecut întreaga viață pregătindu-se pentru rolul său de rege, iar astăzi va fi în sfârșit încoronat , în timp ce mulțimile se adună la Londra pentru a-i sărbători domnia. A doua sa soție, Camilla, va fi, de asemenea, încoronată astăzi, renunțând la titlul de Consort pentru a deveni cunoscută drept Regina Camilla.

UPDATE 13:11: Ceremonia de încoronare a început la ora locală 11.00 (09.00 GMT), sub privirile a milioane de telespectatori din lumea întreagă şi a celor 2.300 de invitaţi care participă la acest eveniment istoric, informează Agerpres.ro.

Regele Charles şi regina Camilla au fost întâmpinaţi în faţa intrării principale de la Westminster Abbey de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, care îl va unge şi îl va încorona pe monarh, după ce acesta a străbătut într-o trăsură de stat străzile din centrul Londrei în cadrul unei procesiuni grandioase.

Încoronarea Regelui Charles și a Reginei Camilla va avea loc la Westminster Abbey, cu întreaga familie regală, inclusiv prințul William, Kate Middleton, prințul George, prințesa Charlotte, prințul Louis și prințul Harry, scrie The Mirror.

Sursa Foto: The Royal Family/ Youtube

Evenimentul reprezintă o provocare în materie de securitate pentru autorităţi, care au mobilizat 29.000 de poliţişti, dintre care peste 11.000 doar pentru ziua de sâmbătă, pentru această operaţiune denumită "Golden Orb", notează Agerpres.ro.

Când se va încheia, Charles al III-lea va fi cel de-al 40-lea monarh încoronat la Westminster Abbey, într-o ceremonie religioasă cu un ritual milenar, dar pe care monarhul a dorit să o adapteze într-o oarecare măsură pentru a o face să semene mai mult cu Regatul Unit de astăzi, cu mai multă diversitate.

Întregul program al încoronării poate fi accesat AICI.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri